Přeskočit na obsah

Rychlá a spolehlivá síla ke kartonizaci? Balící stroj od nás

Rychlost, spolehlivost, přesnost a samozřejmě úspora. To jsou jen některé z výhod balícího stroje. Ruční balení je oproti němu nákladné, zabere spoustu času, potřebnou pracovní sílu není zrovna jednoduché sehnat. A hlavně, u monotónní práce člověk často chybuje. Sázkou na některý z našich balících strojů riskujete nanejvýš to, že nebudete vědět, který si vybrat. 

Balící stroj, který počítá i kombinuje

Doba se zrychluje, zboží přibývá, nikdo nechce trávit vybalováním víc času, než je nutné. Proto začaly v posledních letech obchodní řetězce požadovat, aby dodavatelé z potravinářského průmyslu ukládali výrobky do kartonů způsobem, který vybalování zboží i následné uložení do regálů co nejvíc usnadňuje. 

Sami jsme na základě požadavků a potřeb našich klientů vyvinuli dvě varianty balících strojů, BTS1 Compact a BTS2 Performance. Každý z těchto strojů má pro uživatele jisté výhody. Velkým plusem BTS1 Compact je skladnost. Zabere opravdu jen málo místa, a přesto má velice solidní výkon. Zabalí až 120 produktů, respektive 15 kartonů za minutu. Další výhodou je to, jak snadno lze balící stroj přenastavit na jiný druh zboží. Přepnout na předem definované velikosti je záležitostí pár vteřin, definovat nové rozměry zvládnete během několika minut. 

Pro náročnější je BTS2 Performance, který dokáže zabalit až 180 produktů, respektive 20 kartonů během jedné minuty. Co se týká takzvaného display-ready nebo shelf-ready balení, nenajdete úkol, který by nesplnil. Zabalí vše od vakuových vaniček, sáčků s krájenou šunkou, salámem nebo strouhaným sýrem, až po takzvaná pitíčka – doypack sáčky s nápoji.  Oba stroje navíc umí kombinovat různé druhy výrobku na jedno balení, do dvou řad ve stejném kartonu, dokonce i kombinovat více produktů. 

Balení za méně peněz

Spolehlivost a rychlost se u průmyslových zařízení většinou bere jako žádoucí vlastnost. Jako výrobce víme, že “předvést” se dá ještě dalšími. Rám a většina z konstrukce BST1 i BST2 jsou vyrobeny z nerezu, případně z eloxovaného hliníku, speciální úpravy povrchu pro potravinářské účely. To zajišťuje snadnou údržbu i dlouhou životnost balícího stroje.  Koncepce také snižuje náklady na kartony a přířezy tím, že slepuje kartony tavným lepidlem. Úspora materiálu na každém jednotlivém kusu je nezanedbatelná. Sledování kvality a následné vyřazení neshodných produktů zajišťuje detekce s pomocí kamery. Vadný výrobek do krabice nikdy nedorazí, což ocení vaše finanční i reklamační oddělení. 

Partner pro automatizaci 

Naše balící stroje vyrábíme a kompletujeme ve výrobě v Kolíně. Intuitivní ovládání zajišťujeme vždy v českém jazyce. A jako tuzemský výrobce umíme zařídit rychlý a ve srovnání se zahraničními výrobci výrazně výhodnější servis strojů.